Schrijven

Ik schrijf teksten op verzoek (en soms gewoon voor mezelf). Interviews, reportages, social media, blogs, jaarverslagen en nieuwsbrieven. In opdracht van communicatiebureaus, uitgevers, overheid, instellingen en bedrijfsleven. Meestal schrijf ik aan de hand van een interview of een persoonlijk gesprek. Maar ook op basis van aangeleverde stukken en desk research. Vertel me wat je wil en ik zorg dat je het krijgt.

Redigeren

Heb je zelf al een tekst, maar twijfel je of die goed genoeg is? Zit je met een jaarverslag waar verschillende mensen aan hebben gewerkt, een web-tekst die aan vernieuwing toe is of een blog dat niet to the point komt? Ik kijk ernaar en help je verder. Een ratjetoe van stijlen maak ik tot een geheel, slechtlopende zinnen strijk ik glad, te lange teksten kort ik in en ik vis de foutjes eruit.

Hoe dan?

Meestal word ik benaderd via mail. Maar bellen kan natuurlijk ook. Je hebt een tekst nodig of iemand die met een frisse blik kijkt naar jouw communicatie-vraagstuk. Vertel me wat je wensen zijn en we maken een plan. Het onderwerp maakt niet uit. Als ik er al wat van weet, scheelt dat tijd in de voorbespreking. Maar ik duik net zo lief in iets onbekends, zo nieuwsgierig ben ik wel. Ik ga op pad of pak de telefoon, lees me in, denk mee over vorm en inhoud, schrijf, redigeer en lever in: op tijd en zoals jij het wil hebben. Deadlines zijn voor mij heilig en worden alleen in overleg en als het écht niet anders kan overschreden. Ik werk meestal vanuit mijn eigen Woordenrijk-kantoor. Maar als dat handig is, pak ik mijn laptop en notitieblok op en strijk ergens anders neer. Betaling doen we in overleg. Per woord, per uur of een afgesproken prijs voor de hele productie: iedereen doet het op zijn eigen manier en dat is prima.

Referentie

‘Liesbet schakelt moeiteloos tussen technische en human interest verhalen. Ze weet steeds weer de juiste snaar te raken en vertaalt zeer inhoudelijke onderwerpen naar heldere, goed leesbare artikelen. Ze werkt accuraat, proactief en zorgt altijd voor een goed verhaal!’

Cora Zaaijer, Directielid/senior communicatieadviseur Lievens Communicatie